Gent lijdt zware nederlaag in Kiev en kan Champions League vergeten

Bart Kruyt27 jul 2010, 21:33
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 21:33

AA Gent kan deelname aan de groepsfase van de Champions League wel vergeten. De Belgen, die in het afgelopen seizoen voor het Club Brugge van Adrie Koster als tweede eindigden in de nationale competitie, kregen in hun eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar met 3-0 klop van Dynamo Kiev. Andrei Shevchenko was de uitblinker.

De voormalig sterspeler van onder meer AC Milan en Chelsea bleek net wat te goed voor zijn directe tegenstanders, zorgde dan ook voor het nodige gevaar en nam tien minuten voor tijd de 2-0 voor zijn rekening. Andriy Yarmolenko had Kiev in de eerste helft al op voorsprong gezet, door na een lange bal van achteruit af te ronden.

Omdat Roman Zozulya er in de extra tijd ook nog 3-0 van maakte, wordt het voor Gent wel heel erg lastig om de play-offronde van de Champions League te bereiken. Mocht de ploeg er inderdaad niet in slagen om de opgelopen achterstand weg te poetsen, dan mag het zich via de laatste voorronde van de Europa League proberen te plaatsen voor de groepsfase van dit toernooi.