Gent maakt geen fout tegen Charleroi

31 aug 2008, 23:10
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2008, 23:10
AA Gent probeert een blijvertje in de Belgische top te blijven. Het team van Michel Preud’homme behaalde een evenwichtige 2-0 zege op Charleroi. Bernd Thijs was met twee treffers de hoofdverantwoordelijke voor de Gentse driepunter.

Na een moeilijk begin, waarin Charleroi de beste kansen kreeg, opende Thijs in de 38ste minuut met een rake kopbal de score voor Gent. Daarna kwam het antwoord van de bezoekers die in de tweede helft een strafschop werd onthouden toen Duarte een overtreding op Abdessalam Benjelloun beging. De arbiter zag er evenwel niets in en gaf de Charleroi-speler zijn tweede gele kaart voor een vermeende fopduik.

Met tien man bleek het verzet van de gasten gebroken. Met een fraaie volley trok Thijs de winst van Gent definitief over de streep. Gent komt nu naast Anderlecht en Standard op de tweede plaats, op twee punten van de verrassende leider Excelsior Moeskroen.