voetbalzone

Gent-manager Louwagie: 'De fans hoeven niet ongerust te zijn'

Bart Kruyt09 aug 2010, 20:55
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2010, 20:55
Advertentie

AA Gent heeft het moeilijk na het vertrek van onder meer Michel Preud’homme naar FC Twente. De Belgische ploeg eindigde vorig jaar knap als tweede in de competitie, maar was in de voorronde van de Champions League niet opgewassen tegen Dinamo Kiev en kreeg afgelopen weekend in eigen huis een oorwassing van Racing Genk. De goede sfeer bij de tegenstander van Feyenoord in de Europa League is ver te zoeken.

Gent-manager Michel Louwagie probeert de gemoederen te bedaren na het debacle van zijn club tegen Genk, dat met 0-4 te sterk was. "De fans hoeven niet ongerust te zijn", zei Louwagie aan Sporza. "Ik begrijp de ontgoocheling en de frustratie. Vorig seizoen was een topjaar. Iedereen beseft dat het dit seizoen iets minder zal zijn, maar deze situatie zal niet blijven duren. We willen in de top vijf eindigen. Ik reken op het eergevoel van de spelers."

Ondanks de negatieve sfeer behoudt Louwagie het vertrouwen in coach Francky Dury. "Voor de coach is dit ook nieuw. Dury voelt hier meer druk, maar hij blijft rustig en zal de juiste dingen doen", zei de manager, die niet wilde ingaan op de wilde verhalen die uit de kleedkamer komen: “Als de resultaten tegenvallen hoor je altijd zulke verhalen. Als we iets kunnen laten zien tegen Eupen en Feyenoord, zal dit verstommen."

Bezig met laden …