Gent raakt niet langs Lille, Sporting geeft Levski Sofia oorwassing

Bart Kruyt30 sep 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 22:58

AA Gent is donderdagavond niet veel opgeschoten met een punt tegen Lille. De ploeg van Franky Dury hoopte na de nederlaag in de eerste speelronde thuis te kunnen winnen van haar Franse opponent, maar scoorde evenals Lille slechts één keer. Gent en Lille blijven daardoor gedeeld onderaan staan in Groep C, waar Sporting Portugal de lijstaanvoerder is. De Zuid-Europeanen wonnen in eigen huis met ruime cijfers van Levski Sofia.

/

AA Gent – Lille 1-1
AA Gent en Lille maakten er donderdagavond een boeiend spektakel van in het Jules Ottenstadion. Beide ploegen zochten de aanval en Gent kwam na zes minuten op voorsprong, via een treffer van Stijn De Smet. De aanvaller reageerde goed op een snel genomen vrije schop en klopte Mickael Landreau, waarmee hij Gent een droomstart bezorgde. Een kwartier na de openingstreffer werd het evenwicht in de score echter alweer hersteld: Pierre-Alain Frau kapte Mario Baric uit en legde de bal fraai in de bovenhoek.

Gent en Lille verloren de eerste groepswedstrijd en namen dan ook beiden geen genoegen met de 1-1 tussenstand. Een open wedstrijd volgde, met kansen voor de twee doelen, maar gescoord werd er voor rust niet meer. In de tweede helft nam het aantal mogelijkheden voor Gent en Lille vervolgens af. De thuisploeg drong het meest aan maar kon niet echt openingen vinden, terwijl Lille zich geen raad wist met de countermogelijkheden. In de slotfase perste Gent er nog wel een offensief uit, maar zonder resultaat.

/

Sporting Portugal – Levski Sofia 5-0
Sporting Portugal werkte aan het zelfvertrouwen door Levski Sofia met ruime cijfers huiswaarts te sturen. De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en kwam een kwartier voor rust op voorsprong via Daniel Carrico, die een voorzet van Matias Fernandez bij de tweede paal binnenwerkte. Maniche verdubbelde kort voor rust de marge, waarna Hélder Postiga zijn stempel drukte op de tweede helft. Met een assist en een doelpunt bracht de aanvaller van Sporting de teller op vier. Het slotakkoord was voor Fernandez.