Gent slaat belangrijke slag in strijd om Europees ticket

12 apr 2009, 19:57
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2009, 19:57
De 29ste speelronde in de Belgische Jupiler Pro League was er één uit duizenden voor AA Gent. Nadat zaterdag concurrent voor Europees voetbal Racing Genk tegen een nederlaag opliep, wonnen de Buffalo’s zondagavond zelf met 2-0 van KVC Westerlo, dat voor aanvang van de confrontatie op even veel punten stond.

Slechts 45 minuten had de thuisploeg nodig om korte metten te maken met het weerloze Westel. Na een kwartier spelen belandde de bal via Zlatan Ljubijankic en Bryan Ruiz voor de voeten van Milos Maric, die met zijn uithaal de bal precies in de kruising wist te leggen: 1-0. Het was het startsein voor meer.

Nog geen zeven minuten later was het namelijk wederom feest in het Jules Ottenstadion. Christophe Grondin werd binnen de vijandelijke zestien naar de grond gehaald door Nico van Kerckhoven, en scheidsrechter Luc Wouters zag geen andere uitweg dan de bal op de stip te leggen. Ruiz schoot het buitenkansje onberispelijk binnen.

Na rust toonden de bezoekers zich een stuk feller en beter doordrongen van het belang van de wedstrijd, en werd Gent naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer teruggedrongen. Desondanks bleven de grootste mogelijkheden voor de gastheren, die echter niet meer tot scoren kwamen. Wel staat Gent nu helemaal alleen op plek vier, die aan het eind van de rit recht geeft op spelen in de tweede voorronde van de Europa League.