Gent wint van tweede keus Sporting, ‘Nederlands’ Levski speelt gelijk

Thijs Post04 nov 2010, 20:03
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2010, 20:03

AA Gent heeft het treffen met de tweede keus van Sporting Portugal om kunnen zetten in een winstpartij: in het Jules Ottenstadion werd het 3-1 voor de Belgen. Tim Smolders zette Gent via een penalty op voorsprong, maar de Portugezen maakten nog voor rust gelijk en geloofden het daarna wel. Gent was lange tijd niet bij machte een tweede treffer te produceren, maar kreeg kort voor het eindsignaal loon naar werken. Via twee doelpunten kort na elkaar werd de eindstand bepaald. In het andere duel in Groep C bleef Lille bij het Nederlands getinte Levski Sofia steken op 2-2.

/

AA Gent - Sporting Portugal 3-1
AA Gent won in eigen huis van Sporting, maar kende nog geen goed begin. De ploeg ontsnapte in de levendige beginfase aan een tegentreffer en wist aan de andere kant vervolgens zelf wel te scoren. Zlatan Ljubijankic versierde uit een hoekschop een penalty, die Smolders feilloos wist te benutten. De Belgen trokken zich vervolgens terug op eigen helft en riepen daarmee het onheil op zichzelf af. Vijf minuten voor de pauze knikte Saleiro namens de Portugezen, die aantraden met een B-elftal, een voorzet in de kruising: 1-1.

In het tweede bedrijf geloofden de Portugezen het eigenlijk wel. Gent zette aan, zag Sporting-aanvoerder Abel een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart krijgen en kreeg loon naar werken. Allereerst krulde Ibrahima Conté een bal prachtig in het net, waarna Shlomi Arbeitman de kers op de taart zette: 3-1. Gent blijft ondanks de overwinning op de laatste plaats staan in de groep, maar kruipt wel dichter richting Levski en Lille.

Levski Sofia – Lille 2-2
Het Nederlands getinte Levski, waar Dustley Mulder, Serginho Greene en Andwélé Slory allen in de basisopstelling stonden, begon sterk tegen de Fransen: na elf minuten kwamen de Bulgaren op voorsprong via Garra Dembélé. Tien minuten voor rust was het echter weer gelijk, Túlio de Melo zorgde voor het Franse doelpunt. Slory kreeg overigens nog een gele kaart en werd in de 58e minuut naar de kant gehaald. In de hectische slotfase wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren. Aanvoerder Vladimir Ghadzhev deed dat voor de Bulgaren, waarna Ivo Ivanov met een eigen doelpunt de eindstand op 2-2 bepaalde.