voetbalzone

Gent zag op weg naar Brugge 'koeien, opstoppingen en bedrijfsdagen'

Bart Kruyt04 okt 2010, 08:32
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 08:32
Advertentie

AA Gent kende een rommelige voorbereiding voor de competitiewedstrijd tegen Club Brugge. De ploeg kreeg te maken met een moeizame busreis, waardoor het pas een uur voor aanvang van het duel in het stadion aankwam. “Ik ben een beetje ontgoocheld, een beetje kwaad. Die busreis heeft ons parten gespeeld”, mopperde Tim Smolders.

Stijn De Smet en Stef Wils werden tijdens de partij vervangen wegens misselijkheid en ook Randall Azofeifa, Bojan Jorgacevic en Marko Suler klaagden daarover. Er werd gesuggereerd dat dit te maken had met een turbulente busreis over kleine, bochtige wegen en de schokkende bewegingen van het voertuig.

“Toen we hoorden dat er een ongeval was, zijn we in Drongen van de snelweg gegaan”, zo zei Wils in Het Nieuwsblad. “Ik was niet de enige met maagproblemen. Waar het precies mee te maken had, weet ik niet. We hadden wel gegeten net voor de reis. Normaal doen we dat acht uur voor de wedstrijd, nu was dat vier uur daarvoor. Of dat ons uiteindelijk punten kostte? Er was toch die penalty die we niet kregen.”

Smolders was een stuk scherper: “Dit kan niet binnen een professionele club, dit moeten we op maandag bespreken.” Ook coach Franky Dury baalde: “We hebben onderweg alles gezien: koeien, opstoppingen, open bedrijfsdagen. Normaal ben je hier op één uur tijd met de fiets. Ik had op meer begrip gerekend, maar het is zeker geen excuus.”

Bezig met laden …