voetbalzone

‘Georginio Wijnaldum slaat met huurdeal en koopoptie PSV definitief over’

Guy Habets22 jul 2022, 17:58
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2022, 17:58
Advertentie

Georginio Wijnaldum is definitief op weg naar de uitgang bij Paris Saint-Germain. GOAL brengt vrijdag naar buiten dat de 31-jarige middenvelder op huurbasis overstapt naar AS Roma, dat de transfer nog dit weekeinde wil afronden. De Italiaanse club heeft daarnaast een koopoptie bedongen van tussen de tien en vijftien miljoen euro. Roma kan het jaarsalaris van Wijnaldum van negen miljoen euro niet ophoesten, waardoor PSG komend seizoen de helft daarvan voor zijn rekening neemt. De routinier ligt in Parijs nog vast tot medio 2024, maar zijn toekomst lijkt definitief buiten de Franse hoofdstad te liggen.

PSG zat al een tijdje met Wijnaldum in de maag, omdat de middenvelder één van de hoogste salarissen in de Ligue 1 opstrijkt maar tegelijkertijd geen toekomst meer heeft in het Parc des Princes. De twee partijen waren reeds overeengekomen dat een uitgaande transfer zo snel mogelijk gerealiseerd moet worden en PSG is dus bereid om mee te werken aan een verhuur aan Roma. Uiteraard zou de Franse club Wijnaldum het liefst verkopen, maar de clubleiding realiseert zich dat andere clubs in het kader van kostenbesparing liever willen huren.

Roma werd de laatste dagen vaak gelinkt wordt aan de Oranje-international. Wijnaldum zelf zou hebben aangegeven dat hij graag onder trainer José Mourinho wil werken in de Italiaanse hoofdstad en i Giallorossi zien in de middenvelder de ideale versterking. De Romeinen sloegen eerder deze week al een slag door aanvaller Paulo Dybala, die ook werd genoemd bij Internazionale, transfervrij over te nemen van Juventus.

Het Eindhovens Dagblad schreef vrijdagochtend dat de interesse van PSV in Wijnaldum er nog steeds is. Technisch directeur John de Jong van de Eindhovenaren stelde eerder dat PSV het salaris van Wijnaldum niet zou kunnen ophoesten, al zou daar tijdens onderhandelingen over kunnen worden gesproken. Het lijkt er nu echter op dat PSV definitief naast de middenvelder grijpt. Wijnaldum kwam een jaar geleden transfervrij over van Liverpool en tekende een contract voor drie seizoenen bij PSG, tot medio 2024. Transfermarkt taxeert de middenvelder, die tussen 2011 en 2015 voor PSV actief was, momenteel op achttien miljoen euro.

Bezig met laden …