voetbalzone

Georginio Wijnaldum vervolgt loopbaan definitief in Saudi-Arabië

Jordi Tomasowa02 sep 2023, 23:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:59
Advertentie

Georginio Wijnaldum heeft zijn transfer naar Saudi-Arabië officieel afgerond. Al-Ettifaq, waar Wijnaldum voor drie jaar tekent, heeft zijn komst middels een welkomstfilmpje wereldkundig gemaakt. Wijnaldum wordt bij zijn nieuwe club herenigd met Jordan Henderson, die hij nog kent vanuit zijn periode bij Liverpool. Volgens Fabrizio Romano ontvangt Paris Saint-Germain een transfersom van rond de negen miljoen euro voor de 89-voudig international van Oranje.

L'Équipe meldde al dat Wijnaldum vrijdag zou worden gekeurd bij Al-Ettifaq en die heeft hij succesvol doorstaan. Al-Ettifaq staat onder leiding staat van Steven Gerrard. Wijnaldum speelde bij Liverpool nooit samen met Gerrard, maar wel met Henderson (2016 - 2021). Wijnaldum was bij PSG al enige tijd uit de roulatie geraakt. Ook onder de nieuwe trainer Luis Enrique had hij geen perspectief op speeltijd. De Parijzenaren verhuurden de rechtspoot het afgelopen seizoen nog aan AS Roma, waar hij mede door blessureleed niet uit de verf kwam.

Wijnaldum lag tot medio 2024 vast bij PSG, waardoor dit het ideale moment was voor de Franse grootmacht om de overbodige middenvelder te verkopen. Wijnaldum wilde zelf ook graag uit het Parc des Princes vertrekken. L'Équipe wist onlangs te melden dat hij via zijn management bij de clubleiding heeft verzocht om zijn contract te verscheuren. De Parijzenaren hebben dat voorstel echter geweigerd, omdat de club een transfersom wilde zien bij zijn vertrek.

Wijnaldum speelde 38 wedstrijden voor les Parisiens, waarin hij 3 goals en 3 assists liet noteren. Hij trainde al apart van de groep, samen met Julian Draxler, Colin Dagba en tot voor kort Kylian Mbappé. Het is nu de vraag hoe bondscoach Ronald Koeman tegen de transfer van Wijnaldum aankijkt. Koeman is een uitgesproken liefhebber van Wijnaldum, al is het nog maar de vraag of hij hem in de toekomst nog oproept nu Wijnaldum bij Al-Ettifaq is terechtgekomen. Later deze maand is Wijnaldum, door zijn gebrekkige voorbereiding in Parijs, sowieso niet aanwezig bij Oranje.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …