voetbalzone

Gepasseerde Bruma baalt als een stekker: 'Ik moet dit verwerken'

Matthijs van Laar18 mei 2013, 12:07
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2013, 12:07
Advertentie

Jeffrey Bruma leek zo goed als zeker van een plek in de selectie van Jong Oranje voor het jeugd-EK in Israël, maar tot veler verbazing viel de stopper van Hamburger SV af. Bondscoach Cor Pot geeft de voorkeur aan onder meer Mike van der Hoorn, die zich dit seizoen bij FC Utrecht in de kijker speelde. De teleurstelling bij Bruma is groot. “Ik moet dit verwerken”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

/

De 21-jarige centrale verdediger, nog altijd eigendom van Chelsea, heeft wel een idee waarom hij niet tot de 21-koppige groep behoort. Nadat bekend werd dat HSV hem niet kon overnemen van Chelsea, koos trainer Thorsten Fink voor iemand anders en belandde de Nederlander op de bank. “Of dat mij bij Jong Oranje is opgebroken? Dat denk ik wel, maar die vraag kan ik niet beantwoorden”, zegt hij.

De geboren Rotterdammer weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet. Zijn contract bij Chelsea loopt nog een jaar door, maar de Londenaren lijken hem al min of meer te hebben afgeschreven. Liverpool zou interesse hebben. “Maar dat zijn allemaal zaken die nu niet tellen. Ik praat ook liever niet over interesse van andere clubs”, aldus Bruma.

Bezig met laden …