voetbalzone

Gepensioneerde Deco ontvangt schorsing van jaar wegens dopinggebruik

Gijs Freriks26 sep 2013, 20:38
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 20:38
Advertentie
/

Deco is donderdag door het hooggerechtshof voor één jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De middenvelder gebruikte in maart voor een wedstrijd van Fluminense het verboden middel furosemide, een vochtafdrijvend middel dat ook wel wordt gebruikt om andere dopingproducten te maskeren. Deco ontkende het te hebben gebruikt en nam advocaten in de arm, maar tevergeefs.

Meer dan reputatieschade loopt de 36-jarige Braziliaanse Portugees overigens niet op, want hij beëindigde eind augustus zijn professionele carrière. Deco gebruikte het middel in maart voor het duel met Boavista. O Mágico werd al automatisch voor één maand geschorst en mag nu dus een jaar niet op professioneel niveau voetballen, al zal hem dat een zorg zijn. Deco speelde op 1 augustus van dit jaar zijn laatste wedstrijd: in het thuisduel met Cruzeiro (1-0) moest hij de strijd na ruim een half uur spelen vanwege een blessure staken.

Deco startte zijn profloopbaan eind jaren negentig, maar brak aan het begin van dit millennium pas echt door in dienst van FC Porto. Hij won in 2004 de Champions League met de club en trok vervolgens naar Barcelona. Met de Catalanen won hij de Europese hoofdprijs twee jaar later nog eens, net als twee Spaanse landstitels. Deco’s laatste grote club in Europa was Chelsea, dat hij van 2008 tot 2010 diende.

Bezig met laden …