voetbalzone

Gepikeerde Amoah dubt over interlandcarrière

10 okt 2008, 22:08
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2008, 22:08
Advertentie
Namens NAC Breda is hij dit seizoen goed op dreef, maar in de gelederen van het Ghanees nationaal elftal wil het niet vlotten met Matthew Amoah. Volgens Voetbal International overweegt de 27-jarige aanvaller dan ook zijn interlandcarrière te beëindigen.

De laatste interland van Amoah dateert van elf maanden geleden. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor zijn geboorteland, hetgeen vooral veroorzaakt werd door de buikspierblessure waarmee de spits kampte. Vorige maand werd hij door de nieuwe bondscoach Milovan Rajevac echter weer opgeroepen voor een drietal wedstrijden.

Amoah moest wegens het drukke schema in Breda afzeggen voor de eerste wedstrijd tegen Tanzania. “Daarna wilde ik wel meedoen tegen Libië, maar toen ik op internet keek was mijn naam ineens van de lijst gehaald”, zegt de aanvaller. “Ik was stomverbaasd, was niet gebeld of niks.” Vorig jaar bedankte Amoah al eens voor het nationale elftal, nadat de toenmalige keuzeheer Claude Leroy de aanvaller straal negeerde.

Komende woensdag volgt het laatste duel van de drie interlands. “De bond heeft me per brief opgeroepen, dus stap ik in het vliegtuig. Maar ik ben benieuwd. Mijn familie ziet me graag voetballen voor Ghana, maar als het aan mijzelf ligt stop ik. Als er volgende week gekke dingen gebeuren, gooi ik de handdoek”, aldus Amoah.
Bezig met laden …