voetbalzone

Geplaagd FC Eindhoven dient herziene begroting in

11 feb 2009, 09:45
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2009, 09:45
Advertentie
FC Eindhoven dient bij de licentiecommissie van de KNVB een herziene begroting in voor het lopende seizoen. Voor de financieel geplaagde Eerstedivisieclub is het één van de stappen die moeten worden genomen nu de promotie naar categorie twee, van financieel gezondere clubs, is uitgebleven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De Noord-Brabantse club heeft volgens de KNVB voor het derde opeenvolgende jaar de financiën niet op orde en dat heeft als sanctie dat de club haar proflicentie kan verliezen. De licentiecommissie van de voetbalbond zal de herziene begroting beoordelen en vervolgens al dan niet aanvaarden. Belangrijkste aspect voor de nummer veertien van de Jupiler League is het vergroten van het personeelsbudget.

Omdat FC Eindhoven de selectie op de slotdag van de zomerse transfermarkt per se wilde versterken, het daar ook de financiële middelen voor had én ervan overtuigd was dat categorie één zou worden verlaten, werden ondanks het ontbreken van de toestemming van de licentiecommissie enkele spelers onder contract genomen. In september wees de licentiecommissie het verzoek van FC Eindhoven echter alsnog af.

De sanctie die vervolgens werd opgelegd, is nog niet ten uitvoer gebracht. De club ging in beroep tegen de straf en de beroepscommissie heeft het dossier ter heroverweging teruggegeven aan de licentiecommissie. Door de transfers van Fabio Caracciolo en Serhat Koç en de sponsorgelden is het netto-resultaat op basis van de nieuwe cijfers beduidend verbeterd. Als de licentiecommissie desondanks niet instemt met een aanpassing, dan dreigen nieuwe sancties, aldus de regionale krant.
Bezig met laden …