voetbalzone

Gepromoveerd NAC Breda wijdt slechts 10 woorden aan bijzonder ‘wedstrijdverslag’

Jordi Tomasowa03 jun 2024, 07:41
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:46
Advertentie

NAC Breda verzekerde zich zondagavond ternauwernood van promotie naar de Eredivisie. Na de 6-2 overwinning op Excelsior in het heenduel van de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs leek er geen vuiltje aan de lucht, maar deze riante voorsprong werd tijdens de return verspeeld. Dankzij een doelpunt van middenvelder Casper Staring barstte er alsnog een volksfeest los in Breda: 1-4.

De media-afdeling van NAC had niet bepaald zin om nog een wedstrijdverslag te tikken na de promotie. “Geen wedstrijdverslag Excelsior - NAC”, valt er op de officiële clubsite van de Parel van het Zuiden te lezen, waarna een korte uitleg volgde: "NAC is gepromoveerd naar de Eredivisie. Wij gaan feesten. Proost!"

Slechts 400 NAC-supporters maakten de promotie in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior live mee. De wedstrijd werd echter ook door duizenden fans bekeken op een groot scherm op P5, de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion van NAC.

Op P5 wachtte de enthousiaste menigte vol verwachting om de selectie en de staf binnen te halen met een groot en warm onthaal. Op het moment dat zij nog vanuit Rotterdam moesten vertrekken, zorgde onder meer de geboren Bredanaar dj Hardwell voor vermaak.

Uiteindelijk arriveerden de spelers rond 23:00 uur ‘s avonds op P5 en klommen zij het podium op. Aanvoerder Cuco Martina nam vervolgens het woord. "We hebben ons doel bereikt. Ik ben zo trots, blij en opgelucht”, zei hij tegen de uitzinnige fans.

Officiële huldiging


Op maandag 3 juni worden van 16.00 tot 17.00 uur de spelers en staf van NAC Breda gepresenteerd op het bordes van het Stadhuis en door burgemeester Depla gefeliciteerd namens de stad. Omroep Brabant zendt de Stadshuldiging op de Grote Markt live uit.

Vanaf 13.00 uur is de Grote Markt gereed om alle supporters te ontvangen, dan zijn alle voorbereidingen klaar en gaan ook de buitenbars open.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …