voetbalzone

Gera blij met 'vrij' weekend Fulham: 'We zijn nu klaar voor HSV'

Bart Kruyt28 apr 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2010, 09:15
Advertentie

Roy Hodgson maakte zich afgelopen weekend niet populair in de Premier League. De coach van Fulham besloot om in de wedstrijd tegen Everton negen spelers rust te gunnen, zodat zij zich optimaal konden voorbereiden op de aankomende Europa League-wedstrijd tegen Hamburger SV. Zoltan Gera staat achter de beslissing van zijn trainer: “We zijn er nu helemaal klaar voor.”

/

In de regels van de Premier League staat duidelijk aangegeven dat een coach altijd zijn sterkst mogelijke opstelling moet brengen, maar Hodgson lapt deze regel aan zijn laars. Al eerder stuurde hij een B-elftal binnen de lijnen tegen West Ham United, waarna een boete werd ontlopen, en tegen Everton gaf de coach opnieuw enkele sterspelers rust. Donderdag probeert Fulham ten koste van Hamburger SV (tussenstand 0-0) de finale van de Europa League te bereiken.

Gera, één van de spelers die tegen Everton rust kreeg, is er klaar voor. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet blij was met de rustperiode”, zei de Hongaarse middenvelder. “De afgelopen wekend waren erg zwaar, dus hier was ik wel aan toe. Tegen HSV staan we er goed voor, maar we weten dat we in eigen huis moeten winnen. Bij een doelpuntloos gelijkspel zijn penalty’s nog mogelijk en uiteraard klaag ik niet wanneer we op die manier de finale halen.”

Achter de naam van sterspeler Bobby Zamora staat een groot vraagteken. De aanvaller van Fulham haakte vorige week geblesseerd af tegen HSV en kon daardoor ook al niet spelen tegen Everton. “Hij wordt op het moment behandeld en ik hoop dat hij de wedstrijd van donderdag kan halen”, reageerde Hodgson, “maar ik heb niet bijster veel vertrouwen in een goede afloop. We wachten het af.”

Bezig met laden …