voetbalzone

Gerard Romero onthult astronomische salariseisen Ousmane Dembélé

Mart van Mourik29 dec 2021, 20:56
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2021, 20:56
Advertentie

Het lijkt er sterk op dat Ousmane Dembélé zijn contract bij Barcelona niet gaat verlengen, weet Gerard Romero. De doorgaans goed ingevoerde transfermarktexpert meldt woensdagavond dat de partijen overdag gesproken hebben, maar dat de gesprekken zijn afgebroken. Volgens de berichtgeving lag er een vijfjarig contract klaar voor de aanvaller, die over een aflopende verbintenis beschikt. Barcelona wil naar verluidt niet voldoen aan de salariseisen van de Fransman, die veertig miljoen euro én een tekenpremie van twintig miljoen euro vraagt.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano erkent dat de onderhandelingen stroef verlopen, en voegt er via Twitter aan toe Barcelona het door Dembélé gewenste salaris zou kunnen betalen. De partijen lijken het echter niet eens te kunnen worden, daar de aanvaller alleen akkoord zal gaan met verlenging als Barcelona, dat nog meer transferplannen zou hebben, voldoet aan de gestelde eisen. De Catalanen lijken niet bereid akkoord te gaan met de wensen van Dembélé. Laatstgenoemde houdt op zijn beurt voet bij stuk, omdat hij heeft gezien dat onder meer Ferran Torres haalbaar bleek.

Het nieuws is opvallend, daar Romano afgelopen maandag nog meldde dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium begaven. Een foto die de 24-jarige vleugelaanvaller via Instagram Stories gedeeld had was voor Romano een signaal dat hij zou willen bijtekenen. Dembélé deelde via zijn eigen kanalen een Instagram-post van Barcelona, dat zondagavond laat een foto plaatste van het logo.

“Trots. Ser del Barça és el millor que hi ha”, schreef Barcelona bij een foto van het clublogo. De zin dat ‘Barcelona het beste is dat er bestaat’ komt uit een supporterslied dat geregeld gezongen wordt in het Camp Nou. Dat Dembélé deze Instagram-post via zijn eigen kanalen deelt, werd gezien als een veelzeggend signaal over zijn nabije toekomst. Al was Dembélé niet de enige speler die de foto van Barcelona heeft overgenomen, want ook bijvoorbeeld Memphis Depay plaatste de post in zijn Instagram Stories.

Romano maakte vorige week ook al melding van de wens van Dembélé om zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen. Volgens de transfermarktexpert had de Fransman een aanbieding van Newcastle United naast zich neergelegd en bij zijn zaakwaarnemer aangegeven dat hij in Catalonië een nieuwe verbintenis tot medio 2024 wilde tekenen. Waar Romano meldde dat Barcelona optimistisch was om spoedig tot een akkoord te komen met Dembélé, schreef Mundo Deportivo dat de club verbaasd was door die berichtgeving en al tien dagen geen contact had gehad met de speler en zijn zaakwaarnemer.

Bezig met laden …