voetbalzone

Gerets bevestigt lucratieve overstap naar Al-Hilal

22 mei 2009, 10:36
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2009, 10:36
Advertentie
Eric Gerets, die bezig is aan zijn laatste weken als trainer van Olympique Marseille, heeft vrijdag in een interview met France Football bevestigd dat hij komend seizoen aan de slag gaat bij Al-Hilal in Saudi-Arabië. De voormalig speler en coach van PSV wordt in Riyad de opvolger van zijn landgenoot Georges Leekens.



Gerets geeft te kennen dat de Saudische club hem al half maart wilde, maar dat dat toentertijd geen optie was voor hem. "Ze hebben mijn situatie aanvaard en laten weten dat ze alles zouden doen om me aan te stellen. En dus heb ik de beslissing genomen om te gaan." Gerets herhaalt in het vraaggesprek dat hij bij Marseille nooit een sterk signaal gekregen heeft dat een verlenging van zijn aflopende contract aan de orde was.

Gerets stapt op vanwege een verstoorde relatie met grootaandeelhouder Robert Louis-Dreyfus. Die zette in januari in een interview met L'Equipe zijn vraagtekens bij de kwaliteiten van de coach, toen de Zuid-Franse grootmacht in een mindere fase verkeerde. Bovendien kreeg voorzitter Pape Diouf de opdracht om te wachten met onderhandelingen over een contractverlenging.

Over wat hij bij Al-Hilal gaat verdienen, hult Gerets zich in nevelen. "Ik zal er meer verdienen als bij Marseille, zonder rekening te houden met een eventuele premie." Al-Hilal ontsloeg begin mei Leekens, die eind maart een contract voor twee maanden had getekend. De club kende mindere resultaten in de competitie en de beker, maar doet momenteel wel nog mee in de Aziatische Champions League.

Olympique Marseille heeft inmiddels Didier Deschamps aangesteld als opvolger van Gerets. Als trainer heeft de veertigjarige Deschamps nog niet veel ervaring. Van 2001 tot 2005 gaf hij leiding aan AS Monaco, waarmee hij in 2004 de finale van de Champions League bereikte. Als trainer van Juventus promoveerde Deschamps in het seizoen 2006/07 naar de Serie A, maar besloot vervolgens op te stappen
Bezig met laden …