voetbalzone

Gerets: 'De echte reden waarom ik straks bij Al-Hilal vertrek is privé'

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2010, 08:02
Advertentie

Erik Gerets wordt zoals bekend in het najaar bondscoach van Marokko. De 56-jarige Belg wil eerst echter nog de Aziatische Champions League winnen met zijn huidige werkgever Al-Hilal. "Op een dag ga ik naar Marokko, maar ik ga ook mijn woord houden tegenover Al-Hilal", vertelt de ex-verdediger op het digitale thuis. "Ik ga niet meteen weg omdat hier nog veel werk is."

"We gaan met Al-Hilal het onmogelijke doen om de finale van de Aziatische Champions League te halen", vertelt de ex-coach van onder meer PSV. "Het team zal ook klaar zijn voor het nieuwe seizoen in Saudi-Arabië. De echte reden waarom ik Al Hilal verlaat is privé. Maar ik verzeker iedereen dat het niets te maken heeft met de voorzitter, de spelers of het publiek. Ik ga ook niet naar Marokko voor het geld. De enige twee mensen die de ware toedracht kennen zijn de voorzitter, prins Abdallarhman Bin Mussaad, en manager Sami Albadjar."

"Toen ik hier arriveerde was de voorzitter voor mij een baas en een prins", vervolgt de ex-verdediger. "Nu is hij een echte vriend. In Saudi-Arabië worden vrienden gemaakt voor het leven en ik wil die vriendschap zeker niet kwijt. Hij was de beste voorzitter die ik ooit heb gehad. Vanaf de eerste dag liet hij mij mijn werk doen zonder ook maar één keer tussen te komen. Bij veel Saudische ploegen is dat niet zo."

"De mensen die nu kritiek hebben op hem begaan een grote vergissing", besluit Gerets. "Als ik de ploeg een surplus gaf, betaalde hij mij terug in vriendschap. We gaan er samen voor zorgen dat er een goeie trainer als opvolger wordt aangesteld zodat het team verder kan gaan met overwinningen."

Bezig met laden …