voetbalzone

Gerets haalt Young-Pyo Lee naar Al Hilal

11 jul 2009, 14:07
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2009, 14:07
Advertentie
Young-Pyo Lee zet zijn carrière voort bij Al Hilal in Saudi-Arabië. Daarmee verlaat de 32-jarige Zuid-Koreaan na zeven jaar de Europese velden, een avontuur dat startte in 2002 bij PSV en vervolg kreeg in Engeland en Duitsland.



Erik Gerets, sinds mei verantwoordelijk voor de selectie van de Arabische club, besloot Lee weg te halen bij Borussia Dortmund, waar hij nog een overeenkomst had tot volgend jaar zomer. De Duitse Bundesligist nam Lee begin vorig seizoen over als vervanger van Dédé, die zwaar geblesseerd raakte.

De oud-speler van PSV voelde zich thuis bij Dortmund, maar besloot desondanks een nieuw avontuur aan te gaan in Saudi-Arabië. In maart werd hij nog kortstondig aan de Eindhovenaren gelinkt, maar die interesse werd niet concreet. De 105-voudig Koreaans international kwam in het seizoen 2002/03 op voorspraak van Guus Hiddink naar PSV.

Na drie seizoenen maakte hij de overstap naar Tottenham Hotspur, maar na het vertrek van Martin Jol verdween hij naar een rol op de achtergrond en kwam hij nog maar weinig aan spelen toe. Bij Al Hilal, dat zich vorig jaar tot nationaal kampioen kroonde, tekent hij een contract voor één jaar.
Bezig met laden …