voetbalzone

Gerets: 'Ik denk dat ik geboren ben om prijzen te verzamelen'

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2010, 11:28
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 11:28
Advertentie

Eric Gerets werd dinsdag voorgesteld in Marokko. De kerverse bondscoach van de Noord-Afrikanen stak zijn ambities niet onder stoelen of banken en won de harten van de Marokkaanse pers. "In gesprekken met de bondsvoorzitter werd snel duidelijk dat ik zijn eerste keuze was", zegt Gerets op de website van de Marokkaanse bond. "Dat heeft mij een goed gevoel gegeven. Ik wil hier nu een nieuw stuk van mijn leven beginnen en iets stevigs opbouwen in Marokko."

"Ik ben naar Marokko gekomen om titels te behalen", vertelt de voormalig trainer van onder meer PSV. "Ik denk dat ik geboren ben om prijzen te verzamelen en dat is ook hier mijn doel. Dat is ook gelukt met de andere teams die ik onder mijn hoede had." Gerets heeft vertrouwen in de kwaliteit van de Marokkanen. "Ik heb de voorbije matchen geanalyseerd en het spel is al fantastisch en de wil is aanwezig."

"Ik heb nog wat tijd nodig om mijn spelwijze over te planten op de spelers en hen gerust te stellen", vervolgt de voormalig rechterverdediger. "Als de spelers mijn filosofie willen volgen, dan gaan we samen nog mooie momenten beleven. De Africa Cup en het WK van 2014 zijn nog ver weg maar ik vind dat we ondanks het gelijkspel thuis goed op weg zijn om ons te plaatsen voor de Africa Cup van 2012. Nu moeten we winnen van onze Algerijnse vrienden."

Bezig met laden …