voetbalzone

Gerets: 'Ik heb mijn hart gevolgd bij de keuze voor Marokko'

Bart Kruyt17 nov 2010, 07:07
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 07:07
Advertentie

Eric Gerets werkte al in landen als Nederland, Frankrijk en Saoedi-Arabië en staat nu voor een nieuwe uitdaging. De Belgische oefenmeester is door de Marokkaanse bond gehaald om de nationale ploeg van het Afrikaanse land naar de Afrika Cup van 2012 én het WK van 2014 te loodsen. “Het is absoluut mijn ambitie om mij met Marokko voor beide toernooien te kwalificeren”, sprak Gerets strijdbaar.

/

De oefenmeester ziet voldoende kwaliteiten in de spelersgroep van Marokko. “Ik ben bondscoach van Marokko geworden door mijn hart te volgen”, noteerde Het Nieuwsblad uit zijn mond. “Dat heb ik ook gedaan toen ik voor Marseille en Galatasaray koos. Ik verwacht hier opnieuw in net diezelfde warme sfeer terecht te komen. Ik heb ook voor de job als bondscoach van Marokko gekozen om meer in België te kunnen zijn.”

Woensdag debuteert Gerets op de bank bij Marokko, in het oefenduel met Noord-Ierland. “Ik hoop op een goede prestatie van mijn team in mijn eerste interland als bondscoach”, zei de coach. “Ik ga deze wedstrijd vooral gebruiken om een aantal zaken uit te testen en enkele nieuwe spelers hun kans te krijgen. Het is aan hen om het mij zo moeilijk mogelijk te maken voor de volgende interlands.”

Bezig met laden …