voetbalzone

Gerets: 'Ik zou ontzettend blij zijn als ik over Carcela kan beschikken'

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2010, 09:06
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 09:06
Advertentie

Mehdi Carcela heeft tot nog toe nog geen duidelijkheid over zijn interlandcarrière gegeven. De middenvelder van Standard Luik is weliswaar jeugdinternational namens Belgiëm maar kan ook voor het land van zijn moeder kiezen, Marokko. Bondscoach Eric Gerets wil Carcela graag overtuigen. "Maar zijn keuze moet uit het hart komen", zegt Gerets in Het Laatste Nieuws.

/

Gerets wil spelers die twijfelen tussen Marokko en een ander land graag overtuigen. "Maar ik wil geen enkele druk leggen op spelers met een dubbele nationaliteit." Carcela heeft nog niet laten weten of hij voor België of Marokko kiest. "Maar ik zou ontzettend blij zijn als ik over Carcela kan beschikken", vervolgt de bondscoach. "Ik hoor enkel goede verhalen over zijn kwaliteit en mentaliteit."

Gerets keert komend weekend even terug naar België. "Misschien ga ik Carcela bekijken." Volgens de laatste geruchten biedt de Marokkaanse voetbalbond geld aan twijfelende spelers. "Ik weet niet of de Marokkaanse bond financiële beloftes maakt aan spelers. Op zich lijkt het me niet verkeerd om dingen te beloven."

Bezig met laden …