voetbalzone

'Gerets kan van al het talent eindelijk een hechte ploeg smeden'

Bart Kruyt06 jul 2010, 08:08
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2010, 08:08
Advertentie

Mbark Boussoufa is gelukkig met de komst van Erik Gerets bij de Marokkaanse ploeg. De sterspeler van Anderlecht en het Afrikaanse land heeft goede verhalen gehoord over de Belg en denkt dat Gerets Marokko een stukje verder kan helpen. “Ik kijk er naar uit om met Gerets samen te werken”, zei Boussoufa in Het Nieuwsblad.

/

Bondscoach Gerets gaat in het Afrikaanse land nauw samenwerken met Pim Verbeek, die technisch directeur wordt. “Gerets’ aanstelling is een goede zaak, want er gaat veel veranderen”, voorspelde Boussoufa. “Hij staat voor motivatie, discipline, goed voetbal en hij heeft een internationale uitstraling. Er is een nieuw tijdperk aangebroken in het Marokkaanse voetbal.”

Lokeren-speler Hassan El Mouataz (2 caps) denkt dat Gerets van al het talent eindelijk een hechte ploeg kan smeden. “Het probleem van Marokko is dat er geen eenheid is binnen het team”, vulde de verdediger aan. “Iedereen volgde zijn eigen weg. Gerets is een strenge coach die een ploeg doet afzien op training, maar die zijn spelers ook beloont als ze het goed doen.”

“Ik denk dat hij naast het veld een goede band heeft met zijn jongens. Dat kan het groepsgevoel beter maken”, vervolgde hij. “Voor de Marokkaanse voetbalsupporters is hij alvast een grote trainer. Zij kennen hem vooral door zijn goede werk bij Marseille. Van de Marokkaanse voetbalbond en de koning zal hij wel carte blanche gekregen hebben om zijn visie toe te passen.”

Bezig met laden …