voetbalzone

Gerets krijgt jawoord van Carcela en wacht nog op Chadli

Erik van Dam16 dec 2010, 08:59
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 08:59
Advertentie

De kogel is door de kerk: Mehdi Carcela heeft besloten om als international de kleuren van Marokko te gaan verdedigen. Diverse Belgische media melden donderdagochtend dat de middenvelder van Standard Luik ingaat op de avances van Marokkaans bondscoach Eric Gerets. Carcela (21) werd geboren in België en speelt al zijn complete carrière voor De Rouches. Gerets wacht nu nog op FC Twente-speler Nacer Chadli.

/

Het nieuws hing al langer in de lucht, maar is nu ook een feit. Dat bevestigde Nicolas Cornu, de woordvoerder van de KBVB in de Belgische media. Carcela wordt definitief geen Rode Duivel en speelt binnenkort voor Marokko. “Zowel Carcela zelf als de Marokkaanse voetbalbond hebben aan de FIFA gevraagd hem voor Marokko te laten uitkomen”, zegt Cornu. “De FIFA heeft daarin een beslissing genomen en Carcela is definitief aan Marokko toegewezen.”

Carcela heeft een Spaanse vader en een Marokkaanse moeder. In de nationale jeugdelftallen speelde hij altijd voor België en Carcela werd ook enkele keren uitgenodigd voor de nationale selectie, maar Dick Advocaat en Georges Leekens konden hem nog niet opstellen in een officiële interland. Advocaat riep hem in oktober 2009 al op voor de WK-kwalificatieduels tegen Turkije en Estland, maar Carcela weigerde zijn selectie toen, omdat hij nog geen definitieve keuze had gemaakt.

In de oefeninterlands tegen Qatar (november 2009) en Kroatië (maart 2010) viel hij wel in en ook voor de EK-kwalificatieduels tegen Duitsland en Turkije behoorde hij oorspronkelijk tot de selectie van Georges Leekens, maar hij weigerde opnieuw. “Mehdi heeft in de jeugdelftallen steeds voor België gespeeld en we hebben er alles aan gedaan om hem voor België te laten uitkomen. Dat is niet gelukt en daar leggen we ons bij neer. We wensen hem veel succes toe”, aldus Cornu.

Bezig met laden …