voetbalzone

Gerets pakt na de landstitel ook de beker met Al-Hilal

Bart Kruyt20 feb 2010, 12:28
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2010, 12:28
Advertentie

Het eerste seizoen van Eric Gerets bij Al-Hilal gaat in de boeken als zeer succesvol. De Belg leidde zijn ploeg al eerder naar de twaalfde landstitel uit de geschiedenis en verzekerde zich zaterdag van de dubbel. In de bekerfinale werd Al-Ahly met 2-1 verslagen.

/

Thiago Neves was de gevierde man bij Al-Hilal, door in het laatste kwartier de winnende treffer te maken. Daarmee maakte hij de comeback compleet, want via Victor Simoes was Al-Ahly eerst op voorsprong gekomen. De Zweed Christian Wilhelmsson was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Voor Al-Hilal betekende de bekerzege de derde opeenvolgde triomf en de achtste beker uit de clubgeschiedenis. Gerets was in Europa voor het laatst werkzaam bij Olympique Marseille. Alhoewel de 55-jarige oefenmeester met de Zuid-Fransen lang meedeed om de landstitel, besloot hij na een bestuurlijke onenigheid uit het Stade Vélodrome te vertrekken. Eerder had hij de selecties van onder meer PSV en Galatasaray onder zijn hoede. Momenteel wordt hij genoemd als mogelijke bondscoach van Ivoorkust.

Bezig met laden …