voetbalzone

Gerets stuit op protest Al-Hilal na aanbod van Marokkaanse bond

Erik van Dam12 dec 2009, 11:41
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2009, 11:41
Advertentie

Erik Gerets heeft een aanbieding gekregen om als bondscoach van Marokko aan de slag te gaan. De oud-trainer van PSV, momenteel werkzaam als trainer van Al-Hilal in Saudi-Arabië, stuitte bij zijn club echter op protest van de prinselijke voorzitter. “Ik heb de dubbele baan overwogen, maar dat ligt moeilijk. De prins loopt er niet warm voor."

Marokko wilde Gerets (55) voor 4,5 jaar vastleggen als nationaal keuzeheer. De trainer was nog niet eerder in zijn lange carrière nationaal coach. Vorig jaar zomer verliet hij Olympique Marseille voor een avontuur in het Midden-Oosten. Helaas voor Gerets lag de voorzitter dwars toen de Marokkaanse bond hem benaderde voor een nieuwe uitdaging.

Toch treurt de Belg in gesprek met Sporza niet over de gemiste kans. “In de prins heb ik wel een vriend voor het leven gevonden. Hij laat ook geen gelegenheid voorbijgaan om dat te tonen. Zo gaf hij mij al eens een auto cadeau. Ik heb het hier dus wel naar mijn zin. Al-Hilal wil graag mijn contract openbreken, maar dat wil ik liever rustig bekijken. Ik ben in principe van plan mijn contract tot 2011 uit te dienen."

Bezig met laden …