voetbalzone

Gerets was dolgraag naar WK gegaan maar zegt Ivoorkust af

Daniel Cabot Kerkdijk22 feb 2010, 09:17
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 09:17
Advertentie

Dverse media meldden dat Eric Gerets één van de kandidaten was om bondscoach van Ivoorkust te worden. De Belg, trainer van Al-Hilal, vertelt maandag aan Het Laatste Nieuws dat hij niet ingaat op het voorstel van de Afrikaanse WK-deelnemer. Het bondscoachschap valt niet te combineren met zijn huidige baan. "Daarom heb ik besloten om niet in te gaan op het voorstel van Ivoorkust."

/

"Ik heb alles geprobeerd en was dolgraag naar het WK gegaan. Maar beide jobs zijn niet te combineren", verduidelijkt Gerets maandag. "Als je professioneel een club wil voorbereiden, heb je veel tijd nodig. Die is er niet als ik het ook met Ivoorkust goed zou willen aanpakken. Vriendschappelijke interlands spelen en internationals bezoeken in Europa was bijvoorbeeld al niet mogelijk."

Gerets viert grote successen met Al Hilal. Onlangs veroverde hij de landstitel en afgelopen vrijdag legde hij met zijn ploeg beslag op de Crown Prince Cup. Hij kan dit seizoen nog twee prijzen pakken: de King's Cup en de Aziatische Champions League. Naast Gerets werd ook de naam van Guus Hiddink genoemd. Hij tekende onlangs bij Turkije, maar kan mogelijk eerder nog elders tijdelijk aan de slag.

Bezig met laden …