Germinal Beerschot wast Genk flink de oren

18 jan 2009, 21:47
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2009, 21:47
Racing Genk heeft de kans om de vierde plek in de Jupiler Pro League te claimen opzichtig laten liggen. Het laaggeklasseerde Germinal Beerschot was heer en meester tegen De Genkies, en verliet uiteindelijk met een verdiende 4-1 zege het veld. Tom de Mul kwam nog niet in actie bij de bezoekers.

De eerste helft behoorde volledige toe aan de thuisploeg. De van Anderlecht overgekomen Bart Goor toonde zijn meerwaarde, en was met een knal tegen de paal dichtbij de 1-0. Het langverwachte doelpunt viel echter pas zeven minuten voor rust. Kris de Wree kopte uit een hoekschop de meer dan verdiende openingstreffer binnen de palen.

Ook na de theepauze was het beeld eentonig. Genk drong weliswaar iets meer aan, maar kon Beerschot-goalie Silvio Proto nauwelijks verontrusten. Nadat Faris Haroun zijn team uit een strafschop op een comfortabele 2-0 had gezet, zorgde De Wree met zijn tweede van de avond voor het hoogtepunt. De middenvelder scoorde met een omhaal en besliste het duel definitief.

Jelle Vossen redde twaalf minuten voor tijd nog wel de eer voor de bezoekers, maar het slotakkoord behoorde toe aan de Kielse Ratten. Invaller Gyan King zette in de slotminuut de 4-1 op het scorebord. Genk blijft daardoor zesde, terwijl Germinal één plekje stijgt naar de dertiende positie.