voetbalzone

Gerrard adviseert: ‘Suárez moet op Barcelona of Real Madrid wachten’

Erik van Dam01 aug 2013, 18:27
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2013, 18:27
Advertentie

Arsène Wenger lijkt het aan zijn supporters niet te kunnen verkopen om geen nieuwe puntspeler te halen en hoopt dan ook nog altijd op de komst van Luis Suárez. De eerste twee biedingen werden afgewezen, maar Arsenal zou bereid zijn om een derde bod van 49,3 miljoen euro uit te brengen op El Pistolero. Aanvoerder Steven Gerrard kan het begrijpen dat Suárez een nieuw avontuur wil aangaan, maar zou er niets van snappen als de Uruguayaanse aanvaller in de Premier League actief blijft.

/

“Als hij naar Arsenal gaat, dan maakt dat ons seizoen nog lastiger”, zegt de middenvelder in Liverpool Echo. “Suárez zou Arsenal, een concurrent van ons voor een plek in de top vier, sterker maken. Maar als hij naar het buitenland gaat, naar een Real Madrid of Barcelona, dan zou ik het volledig kunnen begrijpen. Hij is een Zuid-Amerikaan en daar voelen zij zich thuis. Het was ook altijd de droom van Javi Mascherano en Xabi Alonso om voor Real of Barcelona te spelen.”

Arsenal hoopt naar verluidt dat de 26-jarige Suárez een formeel transferverzoek indient bij de clubleiding van the Reds, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Als hij slim is, dan wacht hij daar ook nog even mee, adviseert Gerrard. “Als ik Luis was, dan zou ik op een van deze twee Spaanse topclubs wachten, want ik denk dat hij goed genoeg is om voor zo’n club te spelen. Hij is de derde beste speler in de wereld. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo komen van een andere planeet, en dan komen Suárez en Gareth Bale.”

Gerrard, die zelf al zijn hele carrière op Anfield speelt, beklemtoont overigens dat hij een vertrek van de ex-speler van onder meer Ajax en FC Groningen niet wil stimuleren. “Ik heb hem gesproken en natuurlijk probeer ik ervoor te zorgen dat hij blijft”, aldus Steve G. “We moeten afwachten en kijken of hij hier nog plezier heeft. Luis is een zelfstandige jongen die zijn eigen keuzes maakt. Maar Luis weet dat ik wil dat hij blijft, maak je daar maar geen zorgen over.” Suárez maakte tot dusver 37 doelpunten in 75 wedstrijden in de Premier League.

Bezig met laden …