voetbalzone

Gerrard begrijpt kritiek op Ferdinand: 'Ze hebben grof geld betaald'

Daniel Cabot Kerkdijk24 mrt 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2013, 07:00
Advertentie

Engeland boekte vrijdagavond in en tegen San Marino de grootste overwinning in 26 jaar: 0-8. Tijdens de ontmoeting met de voetbaldwerg lieten de aanwezige fans van the Three Lions luidkeels hun ongenoegen blijken over de afwezigheid van Rio Ferdinand. De verdediger haakte vorige week maandag af door een rugblessure, maar vloog wel naar Qatar om het duel van zijn land van commentaar te voorzien. Dit zorgde voor commotie in voetbalminnend Engeland.

Steven Gerrard begrijpt het gemor onder de supporters over het lucratieve bijbaantje van de verdediger van Manchester United. "Ik denk dat de fans hun frustraties over de afwezigheid van Rio duidelijk kenbaar hebben gemaakt. Dat is hun goed recht, de fans hebben grof geld betaald om ons tegen San Marino te steunen." Ferdinand, 34 jaar, neemt op Twitter afstand van de kritiek op zijn persoon, claimt dat hij sowieso niet in actie was gekomen en dat zijn trip naar Qatar al ruim van tevoren was gepland.

"Natuurlijk wilden we allemaal dat Rio hier was", verzekert Gerrard. "Hij is een goede voetballer en zou ons in deze twee duels geholpen hebben. Maar hij heeft een beslissing genomen en die moeten we respecteren." Engeland speelt dinsdag in en tegen Montenegro, de koploper van Groep H. Montenegro verzamelde dertien punten uit de eerste vijf krachtmetingen; Engeland staat op elf punten.

Bezig met laden …