voetbalzone

Gerrard brengt na eliminatie op EK toekomstplannen naar buiten

Thijs Post25 jun 2012, 14:49
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2012, 14:49
Advertentie

Steven Gerrard speelde een uitstekend EK in Polen en Oekraïne, maar uitgerekend in de kwartfinale tegen Italië speelde de aanvoerder misschien wel zijn minste wedstrijd. Engeland hield de Italianen op 0-0, maar moest het toernooi na strafschoppen toch verlaten. De aanvoerdersband smaakt naar meer bij Gerrard: de 32-jarige middenvelder van Liverpool wil het ding voorlopig niet meer afstaan.

/

“Ik heb kort met de manager gesproken en ik ben zo lang als nodig is beschikbaar”, sluit Gerrard tegenover de Engelse media een afscheid als international uit. “De manager heeft mij ook laten weten dat hij zo door wil gaan. Wat betreft de band, ik heb ervan genoten. Ik genoot iedere minuut van de verantwoordelijkheid.” Gerrard weet dat hoewel Engeland de kwartfinale bereikte, het spel niet bijzonder goed was.

“Het was niet fantastisch, we hebben de mensen niet weggeblazen. De cijfers van het balbezit spreken voor zich”, weet hij. “Maar iedereen heeft alles gegeven en meer kun je niet vragen van de spelers. Ik denk dat de supporters het eens zijn met mij dat we hebben gevochten voor het shirt. Op dit toernooi kwamen we beter voor de dag dan op vorige toernooien.”

Aanvaller Wayne Rooney baalde van het feit dat Engeland weer eens na strafschoppen is uitgeschakeld. “Wat een vreselijke manier om het toernooi te verlaten, we voelen ons allemaal verschrikkelijk. We hebben hard gewerkt en om dan te verliezen na strafschoppen is een dramatisch gevoel. We kunnen het toernooi echter met opgeheven hoofd verlaten, we hebben veel jonge spelers in de selectie en dat zal ons helpen tijdens het komende toernooi.”

Bezig met laden …