voetbalzone

Gerrard: ‘Die verdedigers moeten gedacht hebben: ‘O mijn God’’

Peter Nusselder14 jan 2014, 12:01
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2014, 12:01
Advertentie

Liverpool heeft in de Premier League even een stapje terug moeten doen en staat momenteel vierde, maar het elftal van trainer Brendan Rodgers doet nog steeds volop mee om de bovenste plaatsen. Aanvoerder Steven Gerrard geniet er ondertussen van dat hij samen kan spelen met spitsenduo the SAS, Luis Suárez en Daniel Sturridge, en met vleugelspeler Raheem Sterling.

voetbalzone

Het gevreesde aanvalskoppel van the Reds kon enkele weken niet worden ingezet vanwege de blessure van Sturridge, maar tegen Stoke City maakte de Engelse spits na ruim een uur spelen zijn rentree en wisten hij en Suárez elkaar direct weer te vinden. “Je moet eens aan die verdedigers van Stoke denken”, vertelt Gerrard in de Liverpool Echo.

“Ze hebben zich 66 minuten lang zorgen gemaakt over Suárez en dan zien ze dat Sturridge erin gaat komen. ‘O mijn God, daar gaan we’, moeten ze gedacht hebben. Het is lastig om je als invaller te laten zien, maar hij heeft het geweldig gedaan. Daniel is een topspeler, hij heeft geweldig veel potentie. Hij heeft het in zich om van wereldklasse te worden, dat staat vast”, maakt Gerrard duidelijk.

De ervaren middenvelder is evenzeer onder de indruk van Sterling, die de laatste weken weer veel aan spelen toekomt op Anfield. De negentienjarige vleugelspits zou weleens kunnen profiteren van de blessure die Arsenal-aanvaller Theo Walcott heeft opgelopen, denkt Gerrard met betrekking tot het WK van komende zomer. “Raheem is op het juiste moment in topvorm. Natuurlijk vind ik het jammer voor Theo, maar ik weet dat bondscoach Roy Hodgson op zoek is naar een vervanger en wat Raheem de laatste tijd laat zien is sensationeel”, pleit de routinier voor zijn ploeggenoot.

Bezig met laden …