voetbalzone

Gerrard diep onder de indruk: ‘Onder hem had ik grote prijzen gepakt’

Dominic Mostert26 mei 2017, 16:15
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2017, 16:15
Advertentie

Steven Gerrard had graag met Jürgen Klopp samengewerkt in de laatste jaren van zijn loopbaan. De voormalig middenvelder deed eerder deze week namens Liverpool mee aan een vriendschappelijke wedstrijd tegen LA Galaxy en speelde voor het eerst onder de Duitse trainer. Volgens Gerrard was Klopp de ontbrekende sleutel tot succes in de paar jaar voor diens komst.

"Ik keek rond en het voelde vreemd aan", vertelt Gerrard, die zelf nooit kampioen werd met Liverpool, over de oefenwedstrijd. "Ik dacht aan wat had kunnen zijn, als Jürgen Klopp wat eerder naar Liverpool was gegaan. Ik twijfel er niet aan: als hij drie of vier jaar geleden naar Liverpool was gegaan, hadden we grote prijzen gepakt. Dan was ik onderdeel van dat team geweest. Het gaat mij om het aura van Klopp en om het gevoel dat hij spelers geeft."

"Ik speelde een vriendschappelijke wedstrijd, maar het voelde als de Champions League-finale", zegt de clublegende en huidige jeugdtrainer in de Liverpool Echo. "Dat is wat hij zijn spelers meegeeft. We mogen ons gelukkig prijzen met Klopp bij Liverpool. Hopelijk kunnen we in de zomer nog sterker worden. Als ik een topspeler in Europa zou zijn en door Jürgen gebeld zou worden met het aanbod om voor deze club te spelen, zou ik dat meteen doen. Liverpool gaat op alle vlakken vooruit en beschikt over een trainer van wereldklasse. Ik word volgende week 37, maar ook ik wil dolgraag onder hem spelen."

Bezig met laden …