voetbalzone

‘Gerrard en Lucas zijn spelers met wie ik ben opgegroeid, fantastisch’

Erik van Dam11 aug 2012, 00:05
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 00:05
Advertentie

Joe Allen moet dit seizoen het middenveld van Liverpool gaan domineren. De 22-jarige Welshman tekende vrijdagavond een meerjarig contract bij de Merseyside-club. Hij komt over van Swansea City, dat naar verluidt een bedrag van 18,5 miljoen euro ontvangt. Op Anfield wordt Allen herenigd met trainer Brendan Rodgers.

/

Rodgers had Allen namelijk ook al in Wales onder zijn hoede. “Ik heb veel vertrouwen dat Brendan succes kan brengen, dat is één van de redenen dat ik hier ben”, zegt Allen op de officiële website van zijn nieuwe broodheer. “Ik wil deelnemen aan dit project. Kijk naar de spelers, de technische staf, de supporters; alles is aanwezig voor ons om succesvol te zijn. En de kans om weer te gaan werken met Brendan was erg aantrekkelijk voor mij.”

De zesvoudig international van Wales, die de afgelopen weken met Groot-Brittannië deelnaam aan de Olympische Spelen, gaat bij Liverpool samenspelen met onder anderen Steven Gerrard en Lucas Leiva. “Dat zijn spelers met wie ik ben opgegroeid, die ik altijd probeerde na te streven”, vertelt Allen. “Het is fantastisch dat ik nu met hen in een team kom te spelen.”

Bezig met laden …