voetbalzone

Gerrard fantaseert: 'Een van die twee zou mijn assistent moeten worden'

Matthijs van Laar15 sep 2015, 21:30
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 21:30
Advertentie
voetbalzone

Steven Gerrard is voor even weg uit Liverpool, maar de kans is groot dat hij daar in de toekomst terugkeert. De clubicoon wordt nu al getipt om in de toekomst als manager aan de slag te gaan bij de club die hij als speler jarenlang trouw diende. “Maar ik weet het echt nog niet, dan moet ik eerst het gevoel hebben dat ik een succesvolle coach kan worden”, houdt hij in zijn biografie een slag om de arm.

De functie op Anfield is loodzwaar en niet voor iedereen weggelegd, stelt Gerrard. Fantaseren doet hij wel. “Dat is best leuk. Als, en dit is echt hypothetisch, ik ooit manager van Liverpool zou worden, dan weet ik ook al wie mijn assistent moet zijn: Xabi Alonso of Jamie Carragher. Ze zijn beiden zeer intelligent, hebben een enorme kennis van voetbal en zijn speciale mannen.”

Aan die voorwaarden moet zijn staf sowieso voldoen, wil Stevie G slagen als manager. “Het idee om ooit als manager aan de slag te gaan is opwindend, maar ik wil mezelf eerst ontwikkelen. Na mijn jaren in de Verenigde Staten wil ik meerdere vormen van management-vak verkennen”, aldus Gerrard.

“Ik wil tijd doorbrengen met topcoaches. Hoe kun je nou niet veel leren als je samenwerkt met mannen als José Mourinho, Arsène Wenger, Roy Hodgson en Brendan Rodgers? Hetzelfde geldt voor Josep Guardiola. Ik zou hem graag eens een weekje bestuderen.”

Bezig met laden …