voetbalzone

Gerrard gaat vertrokken Kuyt missen: 'Hij liet je nooit in de steek'

Matthijs van Laar03 jun 2012, 19:19
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2012, 19:19
Advertentie

Steven Gerrard betreurt het vertrek van Dirk Kuyt bij Liverpool. Het duo speelde zes jaar lang samen, maar zondag maakte de Nederlander bekend dat hij zijn loopbaan vervolgt in Turkije. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij Fenerbahçe. “Hij liet je nooit in de steek”, luidde de eerste reactie van de captain van Liverpool.

/

“Dirk is een uitstekende speler, een goed mens en was een waardig dienaar van de club Liverpool”, verklaart de 32-jarige Gerrard op de officiële website van the Reds. “Vanaf de eerste dag wist je dat je op Dirk kon bouwen en dat hij je nooit in de steek zou laten op het veld. Zijn doelpunt in de finale van de League Cup tegen Cardiff City was voor hem heel erg belangrijk, maar zijn plekje in de geschiedenis van deze club was al daarvoor veiliggesteld.”

Gerrard zegt de Katwijker te zullen missen. “Maar ik wens hem en zijn familie al het beste toe in Turkije.” In totaal kwam Kuyt tot 285 optredens voor Liverpool, waarin hij goed was voor 71 treffers. In de zomer van 2006 kwam hij over van Feyenoord. Liverpool betaalde destijds zo’n elf miljoen euro voor zijn diensten.

Bezig met laden …