voetbalzone

Gerrard haalt uit naar Benítez: 'En vijf jaar later was hij net zo dom...'

Matthijs van Laar14 sep 2015, 22:30
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 22:30
Advertentie
voetbalzone

Steven Gerrard begrijpt nog altijd niet wat Rafael Benítez in 2009 bezielde toen hij Xabi Alonso naar Real Madrid liet vertrekken. De Spaanse middenvelder vervulde een cruciale rol bij the Reds, waar hij onder meer de Champions League veroverde. In zijn biografie betitelt Stevie G de verkoop van de controleur als ‘ ongelooflijk stom’.

Alonso groeide in een paar jaar tijd uit tot een steunpilaar. Dat kwam voor Gerrard niet als een verrassing. “Al na de eerste training, in augustus 2004, zag ik dat hij goud waard zou gaan worden. En Benítez, die zo slim was geweest om hem binnen te halen, was vervolgens net zo dom door hem vijf jaar later te verkopen aan Real. Hij was, met afstand, de beste middenvelder met wie ik samen heb gespeeld.”

Liverpool ontving destijds een kleine veertig miljoen euro voor de Spanjaard. “Een schijntje als je kijkt naar zijn kwaliteiten en prestaties. Als je toch ziet wat hij daarna nog heeft gewonnen met Real, de nationale ploeg en Bayern München… Ik geef Rafa de schuld van zijn vertrek. Als hij toen niet was verkocht, had hij zeven jaar later nog steeds in Liverpool kunnen spelen.”

Bezig met laden …