voetbalzone

Gerrard haalt uit naar Benítez: ‘Hij mag mij niet en we hebben geen band’

Thijs Post13 sep 2015, 09:30
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 09:30
Advertentie

Steven Gerrard nam na afloop van vorig seizoen afscheid van Liverpool: de iconische middenvelder verhuisde naar de Verenigde Staten. Nu hij speelt bij Los Angeles Galaxy wordt in Engeland zijn boek gelanceerd: Steven Gerrard My Story. In een voorpublicatie in de Daily Mail haalt de 35-jarige Gerrard hard uit naar Rafael Benítez, de coach van Real Madrid. De twee werkten in het verleden samen bij Liverpool en in 2005 wonnen ze de Champions League.

voetbalzone

“Ik denk niet dat Benítez mij mag als persoon”, schrijft Gerrard. “Ik weet niet waarom, maar dat gevoel heb ik van hem gekregen. Het begon vermoedelijk al voordat hij ooit met mij had gesproken, toen hij mijn moeder ontmoette.” Gerrard schrijft dat zijn moeder met ex-Liverpool-manager Gérard Houllier naar Portugal vloog voor het EK van 2004. “Daar kwamen ze Benítez tegen. Het eerste wat hij vroeg was: ‘Houdt Steven van geld?’ Hij zei niet normaal gedag, alleen die vraag. Mijn moeder dacht: wat is dat nou weer voor een vraag?”

“Ik kan al mijn ex-managers bellen met vragen, Benítez is de enige uitzondering. Jammer, want in 2005 wonnen we de Champions League en dat was voor ons de mooiste avond in onze carrières. Toch hebben we geen band. Hij hield van Spaanstalige spelers en met name van Zuid-Amerikanen. Op persconferenties was ik ook de enige die geen bijnaam kreeg van hem. Hij gaf alle spelers een bijnaam, hij noemde mij gewoon ‘Gerrard’.”

voetbalzone

“Ik was echt niet beter gaan spelen als hij mij ‘Stevie’ was gaan noemen”, gaat Gerrard verder. “Ik wilde winnen en ik wist dat Rafa kon helpen. Op tactisch vlak is hij de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt. Onze relatie was ultraprofessioneel. Dat ijzige zorgde ervoor dat ik beter werd, ik wilde complimenten krijgen van hem. Ik had ook honger om hem te laten zien dat hij mij echt nodig had. Wij waren als water en vuur.”

De kans is groot dat Gerrard in de toekomst zelf ook aan de slaag gaat als manager. De middenvelder wil een mix worden van de trainers die hij in zijn prachtige loopbaan heeft gediend. “Op menselijk vlak heb ik liever een aardige manager, mensen als Houllier of Brendan Rodgers. Op voetbalgebied maakt het me niet uit om te werken met een ‘koud’ persoon. Een emotieloze en afstandelijke relatie, zoals met Benítez of Fabio Capello, zorgt soms wel voor succes.”

Bezig met laden …