voetbalzone

Gerrard haalt zich weer woede op de hals met boek: 'Hij is een racist'

Matthijs van Laar15 sep 2015, 15:40
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 15:40
Advertentie

Steven Gerrard maakt geen vrienden met zijn onlangs verschenen biografie My Story. De clubicoon kon al rekenen op een reactie van ex-coach Rafael Benítez, die zich ‘uit respect’ voor Liverpool en de fans echter nog op de vlakte hield. El-Hadji Diouf, die eveneens de wind van voren krijgt in het boek, heeft daar minder moeite mee. Hij beticht Gerrard zelfs van racisme.

voetbalzone

Diouf kwam in 2002 onder het bewind van de Franse manager Gérard Houllier binnen bij Liverpool, na een succesvol WK met zijn land Senegal. De spits scoorde in drie jaar op Anfield slechts drie doelpunten en werd in 2005 als een van de grootste flops in tijden weer van de hand gedaan. Volgens Gerrard maakte hij samen met spelers als Bruno Cheyrou en Salif Diao onderdeel uit van de slechtste transferzomer van de club ooit.

Op de Senegalese radiozender Radio Future Media dient Diouf zijn ex-aanvoerder van repliek. “We hebben het onlangs ook weer gezien met Mario Balotelli, die niet werd geaccepteerd bij Liverpool. Ik had hem al gewaarschuwd. Liverpool is geen club die zwarte spelers accepteert, tenzij ze Engels zijn. Dat is algemeen bekend. Gerrard heeft zwarte jongens nooit gemogen”, claimt hij.

“In mijn tijd bij Liverpool heb ik mijn afkomst nooit verborgen. Ik heb Gerrard laten zien wie ik was. Ik ben een zwarte, niet-Engelse jongen, en geen doetje. Gedurende mijn periode in Liverpool heeft Gerrard mij niet één keer in de ogen durven te kijken”, besluit Diouf.

Bezig met laden …