voetbalzone

‘Gerrard had tien jaar geleden de overstap moeten maken naar Chelsea’

Peter Nusselder03 jan 2015, 19:50
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 19:50
Advertentie

Het zijn opmerkelijke woorden uit de mond van een clublegende van Manchester United, maar Paul Scholes is van mening dat Steven Gerrard in 2005 naar Chelsea had moeten verhuizen. De 34-jarige middenvelder, die heeft aangekondigd dat hij the Reds na dit seizoen verlaat, won een kleine tien jaar geleden de Champions League met Liverpool. Daarna had hij moeten vertrekken, vindt Scholes.

voetbalzone

Gerrard is nu nooit kampioen van England geworden en dat is volgens Scholes een gemis op zijn palmares. “Het is voor mij als fan van United moeilijk om te zeggen, maar het is jammer dat hij nooit een landstitel heeft gewonnen”, geeft Scholes aan in gesprek met The Independent. “Als er ooit een moment is geweest om Liverpool te verlaten en naar een andere club te gaan, dan was dat in 2005.”

“Nadat hij met Liverpool de Champions League won, probeerde Chelsea voor de tweede keer om hem in huis te halen.” De club uit Londen was dat jaar voor het eerst sinds vijftig jaar weer Engels kampioen geworden en Gerrard had de kans gekregen om op Stamford Bridge ook de titel in de Premier League te pakken, zegt Scholes. “Het zag er toen al naar uit dat Chelsea vaker dan eenmaal kampioen zou worden.”

Bezig met laden …