voetbalzone

Gerrard: ‘Het aantal buitenlanders in de competitie halveren? Goed idee’

Erik van Dam10 okt 2013, 23:28
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 23:28
Advertentie

In Engeland wordt de laatste tijd gediscussieerd over het beperkte aantal profs van eigen bodem dat voet zet in de Premier League. De grote clubs halen bijna iedere transferperiode namen uit het buitenland en ruimen weinig plek in voor Engelse talenten of iets ervarener spelers uit de lagere competities. Steven Gerrard deelt de zorgen en denkt dat er een oplossing moet komen.

/

Greg Dyke, voorzitter van de Engelse bond (FA), opperde recent dat het misschien goed zou zijn om iets te doen aan de instroom van het aantal buitenlanders. Hij stelde voor dat de hoeveelheid niet-Engelse spelers gehalveerd moet worden en Gerrard kan zich daar in vinden. “Wat Greg doet, is een poging wagen de statistieken te verbeteren. Daarvoor verdient hij een compliment”, vindt de aanvoerder van Liverpool.

“Ik las dat hij het aantal buitenlanders in onze competitie zou willen halveren en ik denk dat dat een goed idee is, dat is een begin”, aldus Gerrard. Half augustus berekenden de Engelse media dat minder dan een derde van het totaal aantal spelers in de eerste speelronde van eigen bodem was: slechts 68 man van de 220 profs die in de basis begonnen. Bij Newcastle United was er maar één Engelsman te vinden: Steven Taylor. Crystal Palace, Cardiff City en Manchester United waren het best vertegenwoordigd met zes Engelsen.

Bezig met laden …