voetbalzone

Gerrard: 'Ik ben over mijn fout tegen Chelsea heen, het is voorbij'

Bart Kruyt24 mei 2014, 15:49
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2014, 15:49
Advertentie

Hij wilde in het afgelopen seizoen zo graag kampioen van Engeland worden, maar het mocht niet zo zijn voor Steven Gerrard. Liverpool stond kort voor het einde van de competitie nog bovenaan in de Premier League, maar verloor met 0-2 van Chelsea en werd nog ingehaald door Manchester City. Gerrard zag de landstitel letterlijk en figuurlijk weg glippen.

voetbalzone

De clubicoon van Liverpool leidde onbedoeld de nederlaag tegen Chelsea in, door in de eerste helft uit te glijden toen hij als laatste man voor Simon Mignolet werd aangespeeld. Demba Ba ging er met de bal vandoor en maakte de 0-1, waarna Chelsea de voorsprong met man en macht verdedigde en in de slotfase nog uitliep naar 0-2. Het was een bijzonder pijnlijk moment voor Gerrard, maar hij zegt dat hij de teleurstelling van zich heeft afgezet.

"Ik weet dat iedereen wil weten hoe ik er mentaal voor sta na mijn fout tegen Chelsea. Maar ik ben er overheen. Het is voorbij", aldus de middenvelder tegenover Sky Sports. "Ik kan het ook niet veranderen. Natuurlijk was ik er persoonlijk enorm teleurgesteld over. Het was een klap om te zien hoe Liverpool de titel drie duels voor het einde nog uit handen gaf, maar we moeten het ook positief bekijken. We spelen weer in de Champions League doordat we tweede zijn geëindigd in de zwaarste competitie ter wereld. Ik kan de focus niet leggen op één fout die ik in 38 wedstrijden heb gemaakt."

Bezig met laden …