voetbalzone

Gerrard: ‘Ik had gehoopt dat die vergelijking eindelijk op zou houden’

Peter Nusselder16 nov 2015, 09:15
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 09:15
Advertentie

Jarenlang behoorden Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard en Chelsea-routinier Frank Lampard tot de toonaangevende spelers in de Premier League en in het Engels elftal; daarbij kregen de beide middenvelders vaak het verwijt dat ze er in de nationale ploeg weinig van bakten. Gerrard baalt ervan dat hij na zijn vertrek naar Los Angeles Galaxy nog altijd in een adem wordt genoemd met Lampard.

voetbalzone

Zijn landgenoot verruilde Chelsea voor New York City FC en komt ook uit in de Major League Soccer. “Ik had gehoopt dat mensen er eindelijk mee zouden stoppen mij met Frank te vergelijken na de verhuizing naar de Verenigde Staten”, vertelt Gerrard aan ESPN. “We hebben allebei een streep gezet onder onze interlandcarrières, dus ik zie niet in waarom we daar weer over zouden beginnen.”

Dikwijls werd beweerd dat Gerrard en Lampard het niet met elkaar konden vinden, maar volgens de clublegende van Liverpool is dat onzin. “Dat is altijd een ding geweest in de media, terwijl onze relatie prima was.” Van zijn overgang naar Los Angeles heeft de middenvelder absoluut geen spijt. “We kunnen nu voor het eerst genieten van een rustig gezinsleven. Ik heb zeeën van tijd te besteden met mijn kinderen.”

Bezig met laden …