voetbalzone

Gerrard: 'Ik vermijd Raheem op de training, hij is de hardste van allemaal'

Matthijs van Laar20 feb 2014, 14:39
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2014, 14:39
Advertentie
voetbalzone

Ondanks zijn negentien jaar en zijn geringe lengte, is Raheem Sterling een van de meest gevreesde spelers in de selectie van Liverpool. Steven Gerrard, die toch al heel wat jaartjes meeloopt op het allerhoogste niveau, is onder de indruk van de tiener. "Hij is de hardste speler binnen de groep", zegt hij op de website van the Reds.

De laatste tijd is Sterling bezig aan een uitstekende reeks, nadat hij vorig jaar na een sterk begin te maken kreeg met een terugslag. Zoals Gerrard verwachtte heeft de middenvelder zich echter teruggeknokt. Manager Brendan Rodgers maakt dan ook weer gretig gebruik van de geboren Jamaicaan, die volgens de Liverpool-skipper de nodige angst inboezemt. "Ik probeer hem tijdens trainingen te vermijden. Als ik wel bij hem in de buurt kom, weet ik al dat hij het wint."

Het clubicoon ziet dan ook een mooie toekomst voor Sterling, die zijn debuut in de nationale ploeg van Engeland al achter de rug heeft. "Hij moet gewoon blijven luisteren naar de manager en de ervaren spelers in de kleedkamer, en vertrouwen houden in eigen kunnen. Als hij dat doet, komt het met hem wel goed", denkt Gerrard. "Als hij zo doorgaat, zien we hem zeker terug op het WK. Hij is een angstaanjagend groot talent."

Bezig met laden …