voetbalzone

Gerrard: ‘Ik wilde niet veroordeeld worden in elke krant en op de sociale media’

Dominic Mostert25 dec 2017, 18:36
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2017, 18:36
Advertentie

Voor Steven Gerrard was 2017 het jaar waarin hij zijn opwachting maakte in het trainersvak. De oud-voetballer is verantwoordelijk voor Liverpool Onder-18 en coacht ook Liverpool Onder-19 in de UEFA Youth League. In zijn eerste jaar als trainer heeft Gerrard veel fouten gemaakt en veel geleerd, vertelt hij in een interview met de Daily Mirror.

De clublegende van Liverpool heeft het tegenover zijn pupillen nooit over zijn eigen tijd als voetballer. "Ik toon nooit beeldmateriaal van mezelf. Als ik ze iets wil uitleggen over tactiek, dan gebruik ik het huidige eerste elftal van Liverpool of een andere club als voorbeeld", zegt Stevie G. "Mijn spelerscarrière is verleden tijd. Nu is het aan mij om deze jongens te helpen, te vormen en te begeleiden om ze een goede kans voor hun carrière te geven. Het gaat om wat er morgen gebeurt, niet om gisteren."

Het duurde wel even voordat Gerrard en de spelers zich comfortabel voelden bij de onderlinge relatie. De talenten zagen de voormalig middenvelder meer als speler dan als trainer, geeft Gerrard aan. "Ze waren wat teruggetrokken in de voorbereiding, ze waren verlegen en stil. Maar daar zijn ze inmiddels overheen. Ze begrijpen dat ik een serieuze trainer ben. Ik moest hun vertrouwen winnen en aantonen dat ik de juiste werklust heb. Ik steek er veel tijd in en probeer ze beter te laten worden, als individuen en als collectief."

voetbalzone

Als trainer hanteert Gerrard de harde hand als het in zijn optiek nodig is. Hij is er niet op uit om een speler ten overstaan van de selectie te vernederen, vertelt hij. "Maar ben ik in de pauze hard voor het team als ze niet goed speelden in de eerste helft? Dat wel. Ik wil niemand vernederen. Ik weet hoe snel je een speler daarmee kan afmaken." Wat dat betreft was zijn eerste jaar leerzaam, legt de voormalig Champions League-winnaar uit.

"Ik heb heel veel geleerd. Ik heb dingen geroepen die ik niet had moeten roepen, ik heb dingen gezegd tegen officials die ik niet had moeten zeggen. Ik heb enorm veel fouten gemaakt", blikt Gerrard terug. "Maar dat was ook een van de redenen dat ik deze baan aannam. Ik wilde fouten kunnen maken zonder in iedere krant en op alle sociale media veroordeeld te worden. Die tijd komt nog wel, als ik er klaar voor ben." Met Liverpool Onder-18 staat Gerrard momenteel ongeslagen bovenaan in de competitie.

Bezig met laden …