voetbalzone

'Gerrard is een geweldige speler, maar geen leider zoals Terry'

Bart Kruyt25 sep 2012, 19:08
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 19:08
Advertentie

Voor John Terry zal de teller op 78 interlands blijven staan. De verdediger van Chelsea besloot afgelopen weekend een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten, na de heksenjacht van de FA vanwege Terry's vermeende racistische opmerkingen aan het adres van Anton Ferdinand. Volgens Marcel Desailly zal de Engelse nationale ploeg het gemis van Terry zeker gaan voelen.

/

Terry was aanvoerder van the Three Lions, maar de FA besloot om de aanvoerdersband af te pakken. Niet lang daarna stapte Fabio Capello op en onder Roy Hodgson is Steven Gerrard de captain. "Maar hij is geen echte leider", meent Desailly in gesprek met Sport24. "Gerrard is een solist: een geweldige speler, maar hij heeft niet dezelfde impact als Terry. In de groep staat Terry echt op als de leider, maar dat doet Gerrard niet."

De uitspraken van voormalig Chelsea-verdediger Desailly zijn redelijk opvallend, daar de 32-jarige Gerrard toch al jarenlang de aanvoerder van Liverpool is en altijd voorop gaat in de strijd. Zondag scoorde Stevie G nog tegen Manchester United, maar hij kon een 1-2 nederlaag tegen de aartsrivaal niet voorkomen.

Bezig met laden …