voetbalzone

‘Gerrard is een grootse voetballer, maar we gaan hem niets cadeau doen’

Erik van Dam27 apr 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 00:00
Advertentie

Zondag kan Liverpool een nieuwe stap voorwaarts zetten in de jacht op de landstitel. De club won de laatste elf competitiewedstrijden stuk voor stuk en daartussen zaten ook zeges op Everton (4-0), Arsenal (5-1), Manchester United (0-3), Tottenham Hotspur (4-0) en Manchester City (3-2). Zondag komt Chelsea op bezoek en dat is de laatste echte toptegenstander uit het rijtje moeilijke opponenten.

voetbalzone

Bij Chelsea op het middenveld speelt Frank Lampard, die al jaren met Steven Gerrard speelt in de Engelse nationale ploeg. Zelf won Lampard op clubniveau alle grote prijzen, terwijl zijn generatiegenoot uit Liverpool nog altijd wacht op zijn eerste landstitel. Lamps zegt dat hij het Stevie G echt van harte gunt, maar dat er zondag geen cadeautjes uitgedeeld worden van de kant van Chelsea.

“Stevie gaat sowieso de geschiedenisboeken in als een grootse voetballer, wat er ook nog gebeurt. Hij heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij streeft natuurlijk naar de landstitel, omdat die nog ontbreekt in zijn prijzenkast. Als speler verdient hij dat ook, maar van onze kant leeft er niets van sentiment. We gaan hem niets cadeau doen”, zegt Lampard strijdbaar in de Daily Mirror.

“We respecteren Stevie omdat hij een grote voetballer is, maar ik denk niet dat zijn leven afhangt van het winnen van het kampioenschap”, denkt Lampard. Zijn trainer in Londen, José Mourinho, hintte de voorbije dagen dat hij met een B-team gaat aantreden tegen Liverpool. De returnwedstrijd tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League is van groter belang dan de wedstrijd tegen Liverpool, vindt de Portugees.

Bezig met laden …