voetbalzone

Gerrard kan afsluiten bij Celtic: ‘Dit is zijn club’

Gijs Freriks12 nov 2016, 16:08
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2016, 16:08
Advertentie

Het seizoen voor Los Angeles Galaxy zit er na de play-offnederlaag tegen de Colorado Rapids op en het is nu de vraag wat Steven Gerrard gaat doen. De 36-jarige middenvelder ligt nog maar tot nieuwjaarsdag vast en overweegt volgens de tabloids een punt achter zijn loopbaan te zetten. Er wordt ook gefluisterd dat Stevie G bij Celtic een laatste hoofdstuk aan zijn carrière kan vastplakken.

/

De Engelsman zou in Glasgow weer kunnen samenwerken met manager Brendan Rodgers en oud-linksback Andy Lynch vindt het gerucht zo gek nog niet. In zijn onlangs verschenen boek Hoops, Stars en Stripes vertelt de 65-jarige Lynch over een ontmoeting met Gerrard die hij in 2010 had: “Je denkt vaak dat de Schotse clubs die grote namen toch niet kunnen halen, maar in dit geval begrijp ik het wel. Ik denk dat het meer is dan alleen een gerucht. Ik denk dat we Gerrard straks echt bij Celtic kunnen bewonderen.”

Lynch stelt dat Gerrard ‘een echte Celtic-man’ is: “Ik was in 2010 te gast bij de wedstrijd tussen Liverpool en Stoke City en sprak in de rust met Gerrard, die vanwege een blessure ook op de tribune zat. Hij bracht het onderwerp Celtic zelf te berde. Hij sprak er erg enthousiast over en zei dat het ‘zijn’ team was, dat hij er supporter van was. Ik zeg niet dat hij meer liefde voor Celtic heeft dan voor Liverpool, maar zijn passie over Celtic was duidelijk”, aldus Lynch, die van 1973 tot 1980 voor Celtic speelde.

Bezig met laden …