voetbalzone

‘Gerrard kondigt binnenkort vertrek bij Liverpool aan’

Erik van Dam01 jan 2015, 22:04
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2015, 22:04
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat Steven Gerrard zijn aflopende contract bij Liverpool niet zal verlengen. De iconische middenvelder kan in de zomer transfervrij weggaan van Anfield en the Reds zullen hem dan niet tegenhouden. The Times meldt donderdagavond dat Gerrard op korte termijn zal aankondigen dat hij het na 28 jaar voor gezien zal houden bij zijn grote liefde, met wie hij nooit kampioen van Engeland wist te worden.

voetbalzone

Wanneer de aankondiging gedaan zal worden, is nog niet bekend. Mogelijk zal Liverpool of Gerrard zelf vrijdag of zaterdag een persconferentie beleggen, waarop het nieuws wordt meegedeeld. De voorbije weken zongen er al wat geruchten rond, waarbij werd gesuggereerd dat de tijd van Stevie G op Anfield er straks op zit. Het verlengen van het contract nam meer tijd in beslag dan normaal en dat voedde de speculaties.

Als de berichtgeving van The Times klopt, scheiden de wegen van Liverpool en Gerrard straks. Hij kwam er als zevenjarige binnen en won er tien prijzen, sinds zijn debuut in november 1998. Twee FA Cups, drie Capital One Cups, een Community Shield, de Champions League, de oude UEFA Cup en twee UEFA Super Cups sleepte hij in de wacht met Liverpool. Vorig seizoen liep Gerrard net de landstitel mis.

Het ziet er naar uit dat de 34-jarige Engelsman, die in mei zijn 35ste verjaardag viert, zijn carrière nog niet definitief zal beëindigen. Diverse Engelse media stellen dat de middenvelder een avontuur buiten Europa zal aangaan, in de Major League Soccer. Voor welke club Gerrard dan uit zou willen komen, is nog niet bekend. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken later een trainerscarrière wel te zien zitten. Donderdag benutte Gerrard nog twee strafschoppen tegen Leicester City (2-2).

Bezig met laden …