Gerrard maakt onvergetelijk thuisdebuut voor LA Galaxy

Erik van Dam18 jul 2015, 08:06
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 08:06

Steven Gerrard is goed begonnen aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. De 35-jarige middenvelder verliet na vorig seizoen Liverpool en zette zijn handtekening onder een contract bij Los Angeles Galaxy. In de nacht van vrijdag op zaterdag debuteerde Stevie G voor eigen publiek (nadat hij al zijn opwachting maakte in de US Open Cup) en dat ging uitstekend: Los Angeles Galaxy won met 5-2 van San Jose Earthquakes en Gerrard pikte direct een doelpunt mee.

De nummer vijf van de Major League Soccer kwam op eigen veld eerst nog op een 0-2 achterstand: Quincy Amarikwa maakte binnen vier minuten twee doelpunten voor zijn nieuwe club en zette de Earthquakes zo op een comfortabele voorsprong. Vijf minuten na de tweede goal -er stond toen een half uur op de klok- zorgde Robbie Keane met een rake strafschop echter voor de aansluitingstreffer. De strafschop werd versierd door Gerrard, die een stomp kreeg van Tommy Thompson bij een kansrijk duel.

In minuut 37 bracht Gerrard zelf beide teams weer op gelijke hoogte. De aanvoerder van LA Galaxy schoof in de rechterhoek binnen, nadat Keane een bal had gemist. Gerrard speelde ook weer een voorname rol bij de 3-2 van zijn team: zijn lage vrije trap kwam terecht bij spits Keane en die tekende voor de eerste keer voor de voorsprong. Gerrard pakte ook bijna een tweede goal mee, maar joeg een vrije trap hard op de lat.

Tien minuten voor tijd brak het verzet van San Jose Earthquakes definitief. Galaxy kreeg opnieuw een strafschop en Keane schoot die binnen: hij completeerde zo zijn hattrick en de zege voor zijn team was helemaal binnen. In blessuretijd werd de eindstand nog bepaald op 5-2 door Sebastian Lletget, die fraai binnenkopte. Gerrard was kort tevoren onder begeleiding van een staande ovatie gewisseld door coach Bruce Arena.

Once a Red, always a Red: Steven Gerrard draagt nog steeds zijn Liverpool-scheenbeschermers. #lagalaxy #stevieg #instavoetbalzone